230V Pir til styring af Wiser

Da Wiser puck relæ har en indgang til at styre på, men ikke er bygget til konstant 230V på indgangen er her en løsning til at omgå netop denne mulighed.

Man skal se denne løsning som en “ekstern 230V” indgang i Wiser systemet da der ikke findes noget i forvejen som kan flytte et signal ind i Wiser og der heller ikke findes en udendørs Pir i Wiser.

Lad os sige vi har en udendørs lys installation med en 230V Pir !! den vil vi gerne have over på på Wiser systemet så vi eks. kan styre hvornår lyset skal tænder og hvor lang tid, måske konstant styring osv.

Først skal vi have forbundet selve måden vi gør dette på, her skal vi bruge et lille 230V relæ og 1stk puck relæ… se tegning/diagram hvordan dette skrues sammen.

230V Pir’en sætter du til at trigge ved dagslys og mindste tidsforløb og lader Wiser styre den del !!

Så skal vi lave en automation hvor betingelse opfyldt “Wiser Relæ” (tændt) skal udføre handlingen “forsinkelse” eks. (5min) og herefter sende signal til “Wiser relæ” (Sluk) og tændingsperiode som man nu ønsker det..

Man kunne jo også tage det skridtet videre og sætte en lysdæmper til at styre lyset, hvis man har en afbryder indenfor til lyset kan man jo udskifte den med en Wiser lysdæmper og så vil programmeringen se sådan ud, så bruger vi bare Wiser pucken til at sende signal… (Så skal lampe ledningen tages fra i ovenstående diagram og monteres i lysdæmper istedet)

Man kan jo så tilføje en “tidsplan” på lysdæmperen så den dæmper lyset i en bestemt periode

Det er kun din egen fantasi der sætter begrænsningen hvad der kan laves !!